Els xinesos es bolquen en el Sax Fest

Rècord de participació amb 190 concursants, 55 dels quals del país asiàtic

Data: 27/02/2024

Els xinesos es bolquen en el Sax Fest

L’Andorra Sax Fest, que aquest any celebra l’onzena edició, torna del 28 de març al 5 d’abril amb un nou rècord de participants en les dues categories de Solo Sax i Solo Youth Sax, segons informa l’organització a través d’una nota de premsa.

Els candidats que hi participen han superat un procés de preselecció a partir de vídeos que els candidats han enviat a l’organització del certamen on havien de demostrar el seu domini de l’instrument i les seves habilitats interpretatives en diferents registres.

En total, concursaran 190 instrumentistes, 138 participaran al Solo Sax i els 52 restants al Youth Sax.

L’Andorra Sax Fest és un certamen que cada any atrau a més públic internacional i prova d’això és que enguany hi participen saxofonistes vinguts de 34 països diferents. La nacionalitat més nombrosa és la xinesa amb 55 músics superant així els 50 procedents d’Espanya, el país que fins ara comptava amb més concursants en les anteriors deu edicions celebrades.

Després de la Xina i Espanya, la majoria dels participants provenen de França (21), Japó (21), Rússia (18) i Corea del Sud (8). A destacar també que aquest any hi prenen part 9 andorrans, la xifra més alta en aquests 11 anys de festival.

Segons Efrem Roca, director de l’Andorra Sax Fest “estem molt satisfets de la consolidació d’aquest certamen, del prestigi i del renom internacional que té i que a més, any rere any hi prenguin part concursants vinguts de cada vegada més països”. L’Andorra Sax Fest tindrà una durada de nou dies i reunirà a unes 500 persones entre participants, acreditats i membres de l’organització.

Notícies relacionades

Lavey grava tema i videoclip amb 'l'encaputxat de moda'

Lavey grava tema i videoclip amb 'l'encaputxat de moda'

Diumenge 21 de abril de 2024

'Super sad Boys', la col·laboració amb Sie777e, ja és a les plataformes digitals

Llegir més
Jere torna a la Fada amb noves cançons

Jere torna a la Fada amb noves cançons

Dissabte 20 de abril de 2024

El cantautor de Barcelona hi porta el seu pop-rock d'autor i influència del sud

Llegir més
L'Informal acull cinc propostes musicals aquest dissabte

L'Informal acull cinc propostes musicals aquest dissabte

Dissabte 20 de abril de 2024

Malisima, Heart to Heart, Manuel Fernández, L'últim concert del mon i Eugenia Correia acompanyen l'exposició de Juli Barrero

Llegir més