Commoció al mon del rap per la mort de Big Guez

El jove de 21 anys va ser acomiadat ahir a Sant Julià

Data: 19/09/2023

Commoció al mon del rap per la mort de Big Guez
L'escena rap andorrana ha fet front a un cop inesperat. Samuel Mínguez, conegut artísticament com a Big Guez, un cantant i compositor de vint-i-un anys, va morir dissabte a causa d'una llarga malaltia. Familiars companys i amics van acomiadar-lo ahir a la tarda en el funeral oficiat a l'esglèsia de Sant Julià de Lòria.

Big Guez va compartir la seva passió per la cançó i la producció amb el free-stylenç,  formant part de la lliga AD battles. El cantant va participar en els duels fins el passat mes de juliol quan la malaltia ja feia estralls. 

Guillem Betriu, organitzador de la lliga, lloa la seva capacitat de superació i resiliència. Recorda com, tot i ser debutant en les batalles de galls, millorava rere jornada "traient forces d'on no en tenia".

La comunitat del hip hip del país va mostrar a través de les xarxes socials la seva commoció. "Sant Julià no t'oblidarà mai -apuntava Yerai-  Et trobarem a faltar". La major part dels companys en destacaven la bonhomia i la capacitat de lluita. "La vida és injusta amb les bones persones", reflexionava el també cantant Uri, Edu Petit recordava el seu somriure permanent al rostre, mentre que Kid dka el descrivia "com un lluitador" sense mai "cap queixa de les coses dolentes de la vida".
 
El jove va ser diagnosticat de càncer quan tenia 16 anys i des de llavors havia mantingut la lluita contra la malatia, una malaltia que no va aconseguir impedir-li fer realitat la seva passió de cantar i enregistrar temes.

Notícies relacionades

Tres rapers i un DJ dediquen un tema a l’FC Andorra

Tres rapers i un DJ dediquen un tema a l’FC Andorra

Dilluns 22 de abril de 2024

El duet Dkaye, Edu Petit i Dídac DJ posen música a una cançó que anirà acompanyada d'un videoclip

Llegir més
Lavey grava tema i videoclip amb 'l'encaputxat de moda'

Lavey grava tema i videoclip amb 'l'encaputxat de moda'

Diumenge 21 de abril de 2024

'Super sad Boys', la col·laboració amb Sie777e, ja és a les plataformes digitals

Llegir més
Jere torna a la Fada amb noves cançons

Jere torna a la Fada amb noves cançons

Dissabte 20 de abril de 2024

El cantautor de Barcelona hi porta el seu pop-rock d'autor i influència del sud

Llegir més