Rokyo continua al Sona9

La semifinal se celebrarà al Mercat de Música Viva de Vic el 16 de setembre

Data: 29/08/2023

Rokyo continua al Sona9

El jurat del concurs de grups emergents en català ha triat el solista Rokyo com a representant d’Andorra. El cantautor indie es va imposar en l’eliminatòria, celebrada el passat mes de juny, a Juli Barrero, que va obtenir la millor valoració del públic, i Quim Salvat. Els resultats però no s’han fet públics fins avui.

La semifinal en la que participarà Rokyo tindrà lloc el pròxim 16 de setembre dins del Mercat de Música Viva de Vic compartint l’escenari de la Plaça dels Màrtirs de la capital de l’Osona amb Iglú i Oxígen (pop-rock de Girona).

Els semifinalistes –onze escollits pel jurat del concurs i el grup guanyador del Premi Verkami per Votació Popular– hauran de presentar el seu repertori en directe en un concert de 25 minuts i complementar-lo amb dues noves proves: versionar i/o adaptar al català una cançó enregistrada per un altre artista, i musicar el poema d’un autor novell proposat per l’organització del certamen.

Dels dotze cantants i grups semifinalistes, el jurat del Sona9 seleccionarà els sis que passaran a la fase final que se celebrarà el mes d’octubre. Tots ells participaran en un concert de petit format al programa Sona9 d’iCat, on també hauran d’interpretar la versió o el poema que hagin triat a la fase anterior, i també faran una estada a Cases de la Música per preparar el directe amb un director i productor d’escena. L’aptitud i l’actitud dels participants serà definitiva per elegir els tres finalistes que actuaran el 16 de novembre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

Els altres artistes escollits han estat David Cabot (pop d’autor de Palma), Núria Duran (indie-folk de Barcelona) i Neptú (synthpop de Lleida), que actuaran a l’Acústica de Figueres; Eloi Duran (indie-pop de Tarragona), Foss (indie-folk de la Floresta) i Roserona (pop d’autor de Cardedeu), que tocaran a les Festes de Santa Tecla a Tarragona; i finalment D’Marius (hip-hop de Girona), Sa Pena (música urbana de Gandia) i Sosun.dance (electropop de Barcelona), que faran el seu concert a les Festes de la Mercè a Barcelona.

La participació dels artistes andorrans en aquest concurs és fruit de l'acord de col·laboració entre l'organització i el departament d'Acció Cultural del Govern d'Andorra.

Notícies relacionades

Rokyo es queda a les portes de  fase final del Sona9

Rokyo es queda a les portes de fase final del Sona9

Dissabte 30 de setembre de 2023

El jurat tria les propostes presentades per Eloi Duran, Foss, Núria Duran, Roserona i Sosun Dance.

Llegir més
Rokyo 'fitxa' pel Morabanc

Rokyo 'fitxa' pel Morabanc

Dimarts 12 de setembre de 2023

Actua en la festa de presentació del que va ser el seu club durant vuit anys

Llegir més
Rokyo llança una cançó d'estiu

Rokyo llança una cançó d'estiu

Dimarts 27 de juny de 2023

'Perquè em facis cas' és una rumba 'indie'

Llegir més