Ladis B canvia de llengua i d'estil

Publica l'EP 'Hacia otra dimensión' on explora l'indie pop

Data: 01/06/2023

El cantautor Ladis B ha fet un gir de 90 graus a la seva carrera. No només perquè en el seu nou EP Hacia Otra Dimensión, publicat aquest dijous, hagi apostat pel castellà perquè sinó perquè deixa de costat, com a mínim momentàniament, el registre més folk per apostar per l’indie-pop.

El canvi és fàcil d’entendre i va estretament relacionat amb els grups i temes que ara escolta, alineats en el pop rock i l’indie llatí: Soda Stereo, Nacha pop, Fito y los Fitipaldis, Love of Lesbian, Sidonie, Izal o Vetusta Morla.

L’EP, que ha comptat amb el suport del ministeri de Cultura, també representa una aposta molt més professionalitzada. Ladis s’havia autoproduït els temes anteriors. Ara ha comptat amb Oriol Vilella com a productor i David Pérez a l’enginyeria, mentre que el mateix Vilella, el Pol Bartolomé i el Lluís Cartes l’han ajudat amb els instruments. Per donar-li suport a la promoció en xarxes compta amb l’empresa andorrana Five Media Clan.

El canvi no és només circumstancial. Al llarg dels darrers mesos ha compost nous temes en la mateixa línia estilística i fins tot incorporant més electrònica.

Ha passat de l’anglès al castellà. Es inevitable preguntar-li pel català. "No he estat capaç de fer cap tema en català. No m’ha sortit res prou bo per publicar", explica. Sent que no està preparat per compondre en el seu idioma matern."Com a més propera és la llengua més desprotegit em sento i més em despullo"

La temàtica còsmica és un dels fils conductors de l’àlbum que només tindrà versió digital. El Ladis repassa els cinc temes de l’EP:

Nebulosa de la Flama:

"Combina la reflexió sobre el sentit de la vida amb l’amor. És un tema acústic poc carregat, amb protagonisme de l’ukelele i la percussió i una tornada molt marcada"

Venus

"Parla de l’existència amb un llenguatge còsmic, un punt nihilista. Musicalment és un tema més elaborat amb protagonisme del Hammond i la guitarra"

La Memòria de Milán

"Una cançó sentimental que descriu una relació de parella. El so nebulós s'aconsegueix amb els arranjaments de guitarra country i folk".

Hacia Otra Dimensión

"Existencialisme pur, podríem dir que fins i tot filosofia de l’absurd. Molta guitarra, teclats i efectes rever per donar-hi l’efecte còsmic".

Distancia

“Una canço melancòlica i romàntica sobre una relació a distància. Sòbria i acústica, fusta i pocs arranjaments”

El Jambo permetrà escoltar els temes (divendres 16 de juny, 20:45h) però amb l’alicient del format banda. Al seu acompanyant habitual Pol Bartolomé als teclats, hi sumarà Lluís Cartes (bateria), David Pérez (guitarra) i Albert Freixas (baix). També tenen lligat un concert a l’Unnic i treballen per tancar-ne algun més a Andorra aprofitant les festes majors o a fora.

Notícies relacionades

El creador del rap macarra català actuarà a la Juve

El creador del rap macarra català actuarà a la Juve

Dimarts 21 de maig de 2024

Baya Baye és el cap de cartell d’una festa amb presència d’artistes joves.

Llegir més

Jaqui Lin cau a 'Factor X' amb el tema 'Gloria a Dios'

Dimarts 21 de maig de 2024

La cantant va interpretar a la sisena gala un tema propi inèdit

Llegir més
Dallerès publica els vídeos del seu concert a les Fontetes

Dallerès publica els vídeos del seu concert a les Fontetes

Dilluns 20 de maig de 2024

La cantant hi versiona grans temes rock i pop

Llegir més