Les aventures i desventures del teclat de Persefone

La banda fa la gira europea amb un instrument de lloguer perquè la companyia aèria l’extravia

Data: 30/05/2023

Les aventures i desventures del teclat de Persefone

Una gira per tot un continent, especialment per a un grup petit, exigeix mesos de planificació minuciosa. Qualsevol error propi o aliè pot posar en dificultats el compliment del calendari o la qualitat dels concerts.

Persefone ha patit de primera ma els problemes amb les companyies aèries en el tour europeu que va començar el dia 5 a Hèlsinki i acabarà el 3 de juny a Leipzig després d’haver passat per 25 ciutats.

Només aterrar a la capital finesa el 4 de maig, la vigília del debut, Miguel ‘Moe’ Espinosa va trobar a faltar el seu teclat. L’havia vist a Amsterdam, juntament amb les guitarres, on eren després del vol de connexió des de Toulouse. Per la cinta van aparèixer tots els instruments llevat del Korg Kronos Two de Moe.

La banda tenia dos problemes. Intentar recuperar en l’espai de temps més curt el teclat i, en paral·lel, llogar-ne un altre per les actuacions. Després de parlar amb KLM l’endemà, la companyia es va comprometre a enviar-lo a Helsinki en el primer vol. Per garantir el tret però Espinosa va demanar que el fessin arribar a Estocolm on actuaven el dia 8.

El cap de setmana no hi va haver manera de parlar amb la companyia i el dilluns 8, quan hi va tornar a contactar, ningú li va saber donar cap detall del parador de l’instrument. Desesperat i indignat, el músic, que fins llavors havia llogat instruments a cada ciutat amb l’ajuda de promotors i fins i tot dels fans, va optar per arrendar-ne un per a la resta de la gira que van enviar-li el dia 10 a Copenhague.


Directament a Espanya

Per no complicar-se més la vida, el teclista va demanar que, un cop localitzat, li enviessin a Espanya per poder-lo recollir de tornada a Andorra. Divendres va confirmar que ja era a lloc tot i que no podria confirmar-ne l’estat fins que obrís la caixa sota candau. Moe recorda que no seria la primera vegada que s’hi trobava: en una altra gira ja s’havien trencat quinze tecles en un vol i en aquesta mateixa la guitarra del Carlos Lozano també s’havia malmès perquè «l’havien tirat de mala manera».

Espinosa denuncia la desconsideració de les empreses d’aviació que es desentenen del material que tranporten. "No s’ho prenen seriosament", apunta i "són les nostres eines de treball, les que necessitem per guanyar-nos la vida".

Els problemes mai venen però sols. Abans de sortir de gira, Espinosa havia tingut problemes amb l’ordinador i no havia pogut fer un backup de la configuració del teclat. Va poder recuperar-ne un d’una gira anterior però ha hagut de programar de nou els darrers temes, uns ajustaments a correcuita per sota dels requeriments d’un músic molt exigent.

Notícies relacionades

Els fans embogeixen amb Persefone

Els fans embogeixen amb Persefone

Dijous 16 de març de 2023

Els seguidors llatinoamericans idolatren la banda de metal progressiu

Llegir més
'Metanoia' de Persefone, premiat com a millor disc de l'any

'Metanoia' de Persefone, premiat com a millor disc de l'any

Dijous 02 de març de 2023

Els lectors de la revista The Progspace el reconeixen com a millor treball de progressiu extrem

Llegir més
Persefone opta a cinc premis internacionals de música progressiva

Persefone opta a cinc premis internacionals de música progressiva

Diumenge 26 de febrer de 2023

Quatre dels músics de la banda i l'àlbum 'Metanoia' són finalistes dels guardons ProgSpace

Llegir més