L'Auditori Nacional acollirà una de les prèvies del Sona9

Tres artistes o grups del país s'hi jugaran un lloc a les semifinals

Data: 20/04/2023

L'Auditori Nacional acollirà una de les prèvies del Sona9
L'Auditori Nacional acollirà el dia 22 de juny un dels concerts preliminars del Sona9 amb tres artistes o grups del país escollits pel jurat. Aquesta cita forma part de la política de desecentralització d'aquest concurs de talents emergents que ha tancat un conveni de col·laboració amb Enderrock, organitzadora conjuntament amb iCat-Catalunya Ràdio i TV3 del certàmen,  acord que aquest dimecres s'ha presentat a la premsa.

El Govern inscriu aquesta iniciativa dins de la política de donar suport a la professionalització dels músics andorrans, i oferir-los eines que possibilitin el seu desenvolupament professional i la seva projecció i promoció més enllà de les fronteres del Principat.

El concurs Sona9 té per objectiu buscar nous valors de la música en català, es va crear l’any 2001 i enguany arriba a la 23a edició. Durant tots aquests anys ha estat el concurs de referència per a nous talents de l’àmbit musical català i és actualment un punt de trobada imprescindible

L'artista escollit a l'Auditori participarà en una de les semifinals que  es faran coincidint amb els següents esdeveniments musicals: Acústica, Mercat de Música Viva de Vic, Festes de Santa Tecla de Tarragona o Festes de la Mercè de Barcelona. En aquesta fase, a més d’interpretar en directe una mostra del seu repertori, cada comncursant haurà de versionar al català una cançó internacional, i musicar un poema d’un poeta en català.

A més del concert a Andorra, el concurs enguany aposta per descentralitzar els concerts preliminars arreu dels territoris de parla catalana portant-los també Barcelona, Manresa, Lleida, Girona, Tarragona, Palma i València. Així mateix, es passarà de 18 a 30 artistes seleccionats, que actuaran en directe durant els mesos de juny i juliol. Les comarques catalanes aportaran 21 candidats, que se sumaran als 3 del País Valencià, 3 de les Illes Balears i 3 d’Andorra, de manera que es garantirà que a la següent fase estiguin representats tots els territoris musicals de parla catalana. 

Els artistes interessats poden presentar la seva candidatura fins al proper 15 de maig al web www.sona9.cat i consultar les bases del concurs a la mateixa pàgina web.

L’apartat de premis també s’amplia amb dos nous guardons. Es mantenen els premis Sona9 i Joventut per al primer i segon classificats, es recupera el premi Èxit per al tercer classificat, i el premi Verkami, que serà atorgat a l’artista guanyador de la votació popular. Finalment, el Premi Cases de la Música pren entitat pròpia i serà per al grup o solista amb més projecció de futur seleccionat entre els 12 grups classificats a la fase semifinal.

Per aconseguir aquests premis, els artistes gaudiran de diverses oportunitats i també hauran d’enfrontar-se a diferents proves, com ara dur a terme un showcase de petit format als estudis d'iCat FM, on també hauran d'interpretar la versió en català del tema que hauran escollit i el poema musicat, i una estada a les Cases de la Música per preparar el seu directe amb un director d’escena. La final del concurs, en directe, serà el 16 de novembre a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, on actuaran els 4 grups finalistes.

Totes les activitats del Sona9 en què els artistes seleccionats participen són oportunitats d’aprenentatge i de visibilització del seu treball a través d’una plataforma com Enderrock i els mitjans de comunicació associats al projecte Sona9. En aquest sentit, totes les fases contribueixen a confrontar-los amb situacions professionals reals, la qual cosa contribueix al seu aprenentatge i la seva professionalització.

El Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, les emissores de Catalunya Ràdio - iCat i TV3, amb el suport dels Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el Govern de les Illes Balears i el Govern d'Andorra, a més de la col·laboració de Cases de la Música, SGAE i AIE i el patrocini d’Estrella Damm. 

Notícies relacionades

Lavey grava tema i videoclip amb 'l'encaputxat de moda'

Lavey grava tema i videoclip amb 'l'encaputxat de moda'

Diumenge 21 de abril de 2024

'Super sad Boys', la col·laboració amb Sie777e, ja és a les plataformes digitals

Llegir més
Jere torna a la Fada amb noves cançons

Jere torna a la Fada amb noves cançons

Dissabte 20 de abril de 2024

El cantautor de Barcelona hi porta el seu pop-rock d'autor i influència del sud

Llegir més
L'Informal acull cinc propostes musicals aquest dissabte

L'Informal acull cinc propostes musicals aquest dissabte

Dissabte 20 de abril de 2024

Malisima, Heart to Heart, Manuel Fernández, L'últim concert del mon i Eugenia Correia acompanyen l'exposició de Juli Barrero

Llegir més