El Sax Fest bat records de participació

Prendran part en els dos concursos 285 participants de 32 nacionalitats

Data: 27/03/2023

El Sax Fest bat records de participació

El Sax Fest és una història d’èxit. El certamen, que inclou concursos, formació i actuacions amb el saxofon com a fil conductor, encara la desena edició batent els récords de participació. El concurs professional del “Solo Sax” arrencarà 122 inscrits, una xifra que suposa gairebé el doble de participants registrat en edicions anteriors.

A més, aquest any s’ha canviat el procés de preselecció dels candidats. El vídeo que els candidats enviaven amb la seva interpretació ha permès triar els participants entre els 185 sol·licitants.

La primera fase del concurs Solo durarà tres dies, un dia més del que és habitual per l’elevat volum de participants. Respecte al concurs més jove, el “Solo Youth Sax”, que tindrà lloc el 6 d’abril, comptarà amb un total de 32 participants.

En total, en aquesta edició hi participaran un total de 285 persones, quasi un 70% que en l’anterior edició. Respecte a la venda de les Masterclass, funciona a molt bon ritme i ja se n´han reservat 150, una xifra semblant a l’any passat.

L’Andorra Sax Fest es consolida com un esdeveniment cultural de renom internacional, no només pel seu posicionament com a referent musical sinó també, perquè atrau participants d’arreu del món. Enguany, els inscrits provenen de 32 països diferents.

Per països, aquest és el nombre de participants: Espanya (90), França (30), Japó (30), Itàlia (15), Portugal (15), Xina (14), Rússia (12), Bélgica (7), Andorra (7), Polònia (7), EEUU (6), Corea del Sud (5), Ucraïna (5), Alemanya (4), Taiwan (4), Brasil (3), Regne Unit (3), Letònia (3), Eslovènia (3), Colòmbia (2), Hong Kong (2), Suïssa (2), Tailàndia (2), Austràlia (1), Canadà(1), Croàcia (1), República Txeca (1), Països Baixos (1), Estònia (1), Geòrgia (1), Líban (1), Veneçuela (1). En aquesta edició hi participen 3 andorrans al concurs. Cristel Villaró (Categoria 12 anys, Pere González de Alaiza Manubens (Categoria 15 anys) i David Francome (Categoria 18 anys). A les Masterclass, hi participen 5 andorrans més.

Notícies relacionades

Puigbò i Sanz se sumen als Encants d'Unicef

Puigbò i Sanz se sumen als Encants d'Unicef

Dimecres 07 de juny de 2023

Actuen en l'acte de cloenda, dijous a les 19:30 hores

Llegir més
Els DJ desembarquen al Jambo

Els DJ desembarquen al Jambo

Dimarts 06 de juny de 2023

Nou discjòqueis formen part del cartell del festival

Llegir més

El duet andorrà tira endavant a 'La Voz Kids'

Diumenge 04 de juny de 2023

Sebastian Yatra i Rayden les trien en la primera gala de les batalles.

Llegir més