Set setmanes per optar a les subvencions

Data: 23/01/2023

Set setmanes per optar a les subvencions
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el cap d’àrea d’Acció Cultural, Joan-Marc Joval, han presentat aquest dilluins les noves bases de la convocatòria per a l’atorgament de les subvencions culturals de l’any 2023, així com també els diversos terminis i tràmits que cal fer per poder optar-hi. “L’objectiu és ajudar les associacions, les entitats i les empreses culturals perquè puguin portar a terme projectes o activitats en el seu àmbit d’actuació”, ha emfatitzat Riva, segons recull el comunicat fet públic pel Govern. La ministra ha recordat que en els últims anys s’ha incrementat la partida destinada a les subvencions culturals i enguany es consolida el pressupost total amb 200.000 euros.

En aquesta mateixa línia, Riva ha explicat que les noves bases recullen diversos canvis i millores identificades pels diversos sectors amb la voluntat d’encarar aquestes ajudes per a projectes cada vegada més professionalitzats, sense abandonar les propostes més amateurs.

Després de l’afectació de la COVID-19, enguany, per primer cop des del 2019, es reprenen en la mateixa convocatòria totes les disciplines (incloent promoció exterior) i se n’estableix una de nova: subvencions per a la traducció a altres llengües d’obres andorranes de literatura i pensament. L’objectiu d’aquesta modalitat és fomentar la publicació de traduccions en llengües estrangeres d’obres literàries originals andorranes, i s’hi podran presentar treballs dels grans gèneres literaris: narrativa, poesia, teatre, novel·la gràfica i pensament. La dotació pressupostària prevista per a aquesta modalitat passa a formar part de la partida global destinada a subvencions culturals.

Així, sumant aquesta nova modalitat, la convocatòria de les subvencions abasta les arts escèniques; arts plàstiques i visuals; cultura popular i tradicional; projectes editorials; activitats literàries i ajut a la creació literària; projectes de difusió cultural dels mitjans de comunicació privats, promoció exterior de les arts visuals i les arts escèniques, i traducció. Joval ha apuntat que “les bases han estat revisades en profunditat per corregir alguns petits defectes de forma, unificar criteris aplicables a totes les modalitats, i ajustar-les als objectius de suport a la professionalització i de desenvolupament de les indústries culturals, que són mandats del Pla estratègic de la cultura 2030”.

Amb la voluntat de poder explicar les novetats, aquest mateix dilluns la ministra i el cap d’àrea han ofert també una sessió informativa especialitzada adreçada a tots els interessats del sector cultural, artístic i creatiu.

Els interessats tenen fins al 10 de març del 2023 a les 14.30 hores per presentar la seva proposta al Servei de Tràmits del Govern, ubicat al c/ Prat de la Creu 62-64, AD500 Andorra la Vella. Els plecs de bases es poden descarregar gratuïtament des de les www.tramits.ad i www.e-tramits.ad o es poden recollir al Servei de Tràmits del Govern.

Notícies relacionades

Nova mobilització de músics per Ucraïna

Nova mobilització de músics per Ucraïna

Dijous 02 de febrer de 2023

Protagonitzaran un gala benèfica el 9 de febrer al Park Hotel

Llegir més
L'Abarset programa Kristine Love i Rendher

L'Abarset programa Kristine Love i Rendher

Dijous 02 de febrer de 2023

Actuen a la discoteca del Tarter aquest divendres i dissabte

Llegir més
Tomorrowland compta amb el dj establert a Andorra Brian Cross

Tomorrowland compta amb el dj establert a Andorra Brian Cross

Dimecres 01 de febrer de 2023

Actuarà el juliol vinent a Bèlgica en el festival de referència de l'escena electrònica

Llegir més