Lluís Cartes obre el SAM amb poesia musicada

El festival massanenc, apadrinat per la catalana Beth, comptarà amb tretze propostes musicals

Data: 21/01/2023

Lluís Cartes obre el SAM amb poesia musicada

El Sant Antoni Música arrenca aquesta tarda amb el cantautor Lluís Cartes, una de les apostes més sòlides que ha sortit de l’escena andorrana i bateria d’Hysteriofunk. El músic es presenta al teatre de les Fontetes (17:30h) amb una proposta diferent, un repertori integrat bàsicament per temes de lletres alienes, els poemes musicats d’autors de totes les èpoques com William Shakespeare, Gustavo Alonso Bécquer, Charles Baudelaire, Fernando Pessoa, Joan Salvat Papasseit, Maria Calafell o l’andorrà Arnau Orobitg. Les cançons formen el seu darrer treball, Poetes, que defensarà acompanyat pels també multinstrumentistes Oriol Vilella i l’Albert Freixas.

L’altre plat fort de la jornada, en el mateix teatre, és l’eurovisiva Beth que presentarà el seu treball Origen (19:30h), el sisè d’estudi, publicat el 2021 després d’un silenci discogràfic de vuit anys. El treball, coproduït per Albert Solà, inclou tretze cançons en català, anglès i castellà ple de vivencies personals.

El SAM comptarà amb un altre escenari. La minjadora del Sinquede acollirà des de les cinc de la tarda cinc esdeveniments. La jornada s’obrirà amb l’espectacle de Líquid Dansa Una maleta de contes: Gotes de colors que precedirà per tallers infantils. A dos quart de set de la tarda serà el torn de dues joves intèrprets andorranes: Eugènia Correia, guanyadora de l’edició 2022 dels concursos Talentejant i Mov lab, i Helena Marsol, que ja va debutar en la primera edició del festival.

El festival guanyarà intensitat amb el grup català Fenok (20:30h) i la banda de rock dur de nova creació Waver (21:30h), tot i que amb músics de llarga trajectòria que anticiparan alguns dels temes del que serà el seu primer àlbum.

La jornada del diumenge tindrà un gran protagonisme coral amb l’Orfeó Lleidatà com a plat central a partir de les 10:30 h. Per l’escenari del teatre de les Fontetes desfilaran les diferents corals de la Massana, l’Andorra Gospel Cor, la Coral Sant Antoni i les Orenetes, la Coral Casamanya i l’Orfeó Andorrà.

El festival es tancarà a la una dels migdia amb un el vermut musical del grup de bossa nova Green Note.

Notícies relacionades

“La música augmenta els recursos neuronals”

“La música augmenta els recursos neuronals”

Dimecres 28 de febrer de 2024

Emmanuel Bigand és el director del Rolling String Quartet que aquest dijous actua al Teatre de les Fontetes de la Massana

Llegir més
Els xinesos es bolquen en el Sax Fest

Els xinesos es bolquen en el Sax Fest

Dimarts 27 de febrer de 2024

Rècord de participació amb 190 concursants, 55 dels quals del país asiàtic

Llegir més
Puigcerdà programa Luz Casal, Amaral, Taburete i Estopa

Puigcerdà programa Luz Casal, Amaral, Taburete i Estopa

Dimarts 27 de febrer de 2024

Joan Dausà, The Tyets, Álvaro de Luna, Marlon i el Pot Petit completen el cartell del Summerfest

Llegir més