Festa de música urbana amb Lildami i The Tyets a la Seu

L’Espai Casetes acull a partir de la mitja nit el macroconcert estrella de la FM que obrirà els locals KDI FAM

Data: 27/08/2022

Festa de música urbana amb Lildami i The Tyets a la Seu

Matinada per a tots els públics a la festa major de la Seu. Mentre l’Orquestra La Chatta amenitza el Gran Ball de Nit a la Plaça Catalunya (12 de la nit) a la mateixa hora arrenca a l’espai Casetes arrenca la Nit “A tot Gas”, un macroconcert amb dos dels referents de la música urbana catalana: el terrassenc Lildami i els mataronins The Tyets.

Lildami ha sortit dels carrerons estrets de la música urbana per esdevenir una figura mediàtica. La seva participació com a jurat al talent show de TV3 Eufòria li ha permés ampliar la base de públic i integrar-se en l’star-system català amb la participació en altre programes de la cadena com Au pair. Disposa d’un personatge propi a Polònia i compta amb un cap gros a Terrassa. A més ho compatibilitza amb la tasca de promotor com a organitzador del festival de música urbana Maleducats.

Lildami, que ha contribuit a la difusió del trap a Catalunya, ha ampliat les fronteres del seu estil amb col·laboracions amb el grup d’havaneres Arjau, Albert Pla, la Casa Azul, Dorian, Oques Grasses o Santi Balmes. Però on se sent més còmode és sobre l’escenari on presenta Supermercat, un dels hits de l’estiu, o altres temes bandera del seu repertori com La dels Manel o Pau Gasol.

Trapetón a les Casetes

The Tyets ha viscut de primera mà el creixement de la música urbana a Catalunya. Fa tot just quatre anys Oriol Ramon “Derra” i Xavier Coca “Jotes” creaven un duet a Mataró que un EP, un LP i 30 singles després acumula una xifra de 136.000 oients mensuals a Spotify. El concert d’aquesta matinada a la Seu s’inscriu en una gira de més de 60 concerts per ciutats de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears.

Col·laboracions molt cuidades amb els Amics de les Arts. La Fúmiga, els Manolos o Ferran Palau o l’habilitat per fusionar al voltant del seu trapeton estils i influències diverses són la clau del creixement de The Tyets que ben aviat tornarà a l’estudi de gravació per publicar un nou llarga durada el primer trimestre de l’any vinent.

La tasca d’escalfar motors correspondrà al col·lectiu de música urbana local KDI FAM 257 que aplega cantants i djs de la Seu. Tancarà la nit el grup de versions La Quinta i els DJ Marsal Ventura.

Notícies relacionades

“La música augmenta els recursos neuronals”

“La música augmenta els recursos neuronals”

Dimecres 28 de febrer de 2024

Emmanuel Bigand és el director del Rolling String Quartet que aquest dijous actua al Teatre de les Fontetes de la Massana

Llegir més
Els xinesos es bolquen en el Sax Fest

Els xinesos es bolquen en el Sax Fest

Dimarts 27 de febrer de 2024

Rècord de participació amb 190 concursants, 55 dels quals del país asiàtic

Llegir més
Puigcerdà programa Luz Casal, Amaral, Taburete i Estopa

Puigcerdà programa Luz Casal, Amaral, Taburete i Estopa

Dimarts 27 de febrer de 2024

Joan Dausà, The Tyets, Álvaro de Luna, Marlon i el Pot Petit completen el cartell del Summerfest

Llegir més