Marco Mezquida obre el Jazz Escaldes

Data: 30/06/2022

Marco Mezquida obre el Jazz Escaldes
El pianista i compositor menorquí Marco Mezquida (Maó, 1987) té l’honor de donar el tret de sortida aquets dijous a les 21 hores al Prat del Roure al renascut festival de jazz d’Escaldes. Hi presentarà Letter to Minos, un àlbum amb poc més de tres mesos de vida, enregistrat en format trio juntament amb Aleix Tobias (bateria i mil percussions) i Martín Meléndez (violoncel), que també el van acompanyar en els dos discs precedents Rave’ls dream i Talisman. I seran precisament aquests dos músics els que li faran costat aquesta nit.

Tot i que prové del jazz i la improvisació, es defineix com un artista camaleònic que incorpora tota mena de sons, des de la música clàssica fins a la mediterrània. El seu no àlbum està dedicat al seu fill, Milos, recent nascut. L’autor ha compost peces vitals, coloristes i amb força per escoltar després de la pandèmia.

Al llarg de la seva carrera, el pianista malgrat la seva joventut ha enregistrat més de 50 discos, una quinzena dels quals com a líder o colíder. Ha actuat en importants auditoris i emblemàtics clubs de jazz arreu del mon, presentant els seus projectes en festivals de 30 països de tota Europa, Amèrica del Nord i del Sud, Àsia i el nord d’Àfrica, de Sant Francisco a Tòquio, de Copenhague a Sao Paolo, de Nova York a Hong Kong. L'Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya l’ha escollit fins a aquatre vegades Músic de l'Any i ha presentat el seu concert de piano sol al imponent Palau de la Música, un privilegi reservat a pianistes de molt recorregut.

Mezquida repetirà al festival divendres com a acompanyant de luxe de la seva amiga i còmplice musical Sílvia Pérez Cruz com a integrant de la Farsa cirvcus Band
 

Notícies relacionades

SWOWO i Àlex Montalvo llancen el single 'Dark Tool'

SWOWO i Àlex Montalvo llancen el single 'Dark Tool'

Dijous 11 de agost de 2022

És el primer treball dels djs i productors andorrans amb el segell NoFace

Llegir més
Rot i Veneno tenen un país per escoltar-los

Rot i Veneno tenen un país per escoltar-los

Dilluns 08 de agost de 2022

Els veterans músics ofereixen el concert principal de l'última nit de festa major

Llegir més
El còctel d’Oques Grasses i Ptazeta a la plaça Guillemó

El còctel d’Oques Grasses i Ptazeta a la plaça Guillemó

Dissabte 06 de agost de 2022

La banda catalana més popular i la trapera canària porten el reggae/pop i les músiques urbanes a la plaça Guillemó.

Llegir més