David Sanz porta música i grafia a Escaldes

Data: 23/06/2022

David Sanz porta música i grafia a Escaldes
L’Espai Caldes acull fins al 10 de setembre l’exposició Una poètica del vertigen. Música i grafia. La mostra s’articula a l’entorn d’una de les tendències musicals més innovadores de la segona meitat del segle XX: la música gràfica. S’hi exposen una vuitantena de partitures i altres documents de la col·lecció personal del David Sanz com ara correspondència, llibres, programes de concert, i enregistraments, entre d’altres. Es tracta d’un recorregut geogràfic, sonor i visual que permet copsar el naixement i desenvolupament d’aquesta tendència musical, que es caracteritza pel seu interès en la grafia com a recurs d’expressió i creativitat.

L’exposició està estructurada com un viatge que passa per diferents indrets que faciliten el fil conductor de l’exposició. És a través d’aquests que es pot conèixer l’obra de compositors com Schoenberg, John Cage, Krystof Penderecki, Sylvano Bussotti, o Georg Crumb. A més, la mostra permet conèixer de primera mà les opinions d’alguns dels compositors més rellevants com són Helmut Lachenmann, Joan Guinjoan, Luis de Pablo o Josep Maria Mestres Quadreny, en vídeos on exposen la seva visió sobre l’estètica i les obres.
A l’entorn de l’exposició s’han organitzat diferents activitats. La primera és dimecres 20 de juliol a les 20 hores. Es tracta d’un espectacle a càrrec del guitarrista David Sanz amb l’acompanyament de la veu de Noemí Rodríguez i la dansa de Xavi Pérez. Inclou una visita guiada.

Dimarts 23 d’agost, a les 20 hores, hi haurà un concert en què Albert Bartumeu recrearà l’esperit d’innovació i creativitat que el segle XX va portar a l’art i a la música. També s’ha previst una visita guiada.

A més s’ofereixen visites guiades per a escolars, particulars i grups. L’Espai Caldes està obert de dilluns a dissabte, de les 9.30 hores a les 13.30 hores i de 15 hores a les 19 hores. Els diumenges de juliol i agost obrirà de les 9.30 hores a les 13.30 hores. L’entrada és gratuïta.

Notícies relacionades

Un intens programa paral·lel al festival

Un intens programa paral·lel al festival

Dijous 30 de juny de 2022

La plaça Coprínceps acollirà concerts gratuïts al llarg dels quatre dies i el hall del Prat del Roure, jam sessions dijous, divendres i dissabte

Llegir més
Marco Mezquida obre el Jazz Escaldes

Marco Mezquida obre el Jazz Escaldes

Dijous 30 de juny de 2022

El pianista, en format trio, presenta el disc 'Letter to Minos'

Llegir més
Oques Grasses, primera confirmació per a Andorra la Vella

Oques Grasses, primera confirmació per a Andorra la Vella

Dimecres 29 de juny de 2022

El conjunt català hi actuarà el dia 6 d'agost dins del programa de la festa major

Llegir més