Moe Espinosa enregistra treball amb la noruega Marethe Soltvedt

Data: 15/06/2022

Moe Espinosa enregistra treball amb la noruega Marethe Soltvedt

El músic i compositor Miguel Moe Espinosa, teclista de Persefone, llança un nou EP amb la cantant Marethe Soltvedt. El treball, titulat Life is a Dream, conté quatre cançons que van des de la música orquestral èpica fins el metall.

Merethe Soltvedt és una cantautora, compositora i vocalista de sessió noruega establerta a Los Angeles. Ha pres part en la banda sonora de sèries, pel·lícules o videojocs. Com a cantant i compositora, Merethe treballa amb guanyadors de premis Grammy como Mikal Blue, Jeff Silbar y Bruce Sugar. Ha realizat nombrosos espectacles a Los Ángeles amb el guitarrista i músic Mike Datz i ha publicat l’àlbum Merethe Soltvedt & the Rogues - First Hand amb el seu propi segell el febrer del 2019.

El primer single s'ha llançat aquest dimecres a través de la plataforma Bandcamp. La totalitat de Life is a Dream estarà disponible el 22 de juny també a través de Bandcamp i a partir del 4 de juliol es podrà trobar a la resta de plataformes.

Espinosa s’ha mostrat emmocionat per poder compartir àlbum amb Soltvedt: “En aquest EP estem explorant els costats musicals que tenim amb Persefone, Merethe y jo personalment”. La relació entre tots dos es remunta al 2015 quan el teclista va enviar un correu demanant-li si enregistraria veus per a Persefone.

Despres de dos àlbums, la col·laboració fa un salt qualitatiu: “Vam decidir col·laborar en un EP en què combinem alguns dels nostres gèneres favorits: cantautor, orquestra èpica i metal”, explica Soltvedt que agraix la col·laboració de dos membres de Persefone: el guitarrista Carlos Lozano, que també compon la cançó metal, i el bateria Bobby Verdeguer.

També destaca que, gràcies a la subvenció del Govern d’Andorra, hagin pogut comptar amb l’enregistrament de cordes en viu d’una orquestra d Budapest. Espinosa, per la seva part, ha explicat que “gravar amb una orquestra en viu por primera cop amb la col·laboració del compositor i orquestrador de Hollywood Rahm Khatz, de qui he après molt, ha estat un plaer.” La mescla del projecte ha anat a càrrec de Pere Revert.

El teclista destaca com “d’especial” ha estat escriure aquest àlbum a República Dominicana on ha estat residint per adoptar un nen.