Josu Adánez es posa a prova en solitari

El bateria de Madretomasa llança a les plataformes digitals el projecte folk The flutedogs

Data: 12/05/2022

Josu Adánez es posa a prova en solitari

Josu Adánez és un home d’amplis registres. Enginyer informàtic i bateria del grup Madretomasa, el confinament el va animar a llençar-se i composar els seus propis temes. “Necessitava la llibertat de fer coses de manera íntima, una cosa petita sense pretensions, que no calgués muntar una banda”, explica el músic.

Els fruits d’aquell treball, que “feia a casa en privat” ja es poden degustar a les plataformes digitals, un salt a la palestra que causa cert vertigen a aquest basc establert a Andorra. El setembre del 2021, amb el seu alter ego elHijoDelFonk, ja publica el seu primer treball Decadence, un remix de temes de ball, i al gener, l’ep Lowest Hits. Sentit de l’humor des del títol fins a la descripció dels temes. Així, explica que Baila Conmigo és “un Reggaetonaco sabrosote” o situa Dis or dat com a “jungle de tuguri molt fosc”. En tot cas, són temes molt llunyans al registre en que Adánez acostuma a moure’s.

Tot just un mes després i ja com a The flutedogs, penja Sunrise Sonata, un ep on aposta obertament pel folk. Torna a escena a finals de març amb dues cançons més, en un treball titulat Quarantune, que inclou el tema del mateix nom i Fugim en castellà i català, respectivament.

Compositor i home orquestra
El projecte el posa a prova com a compositor i multi-instrumentista. Les possibilitats que li dona el seu home studio li permet enregistrar-lo a casa. Hi posa veu i hi toca tots els instuments: contrabaix, bateria amb escombretes i guitarra. “Bé tots no -precisa- perquè els violins són virtuals”.

“He anat escrivint algunes cançons amb absolut sabor amateur low cost i les he posat a l’abast de tots”, explica a les xarxes social Adánez que somnia que el seu “folk de mercadillo” arribi “a tres oients mensuals”.

Encara que no ho pugui semblar els dos projectes musicals d’Adánez són complementaris. Si en el procés de creació més folk apareix, de cop i volta, «un riff més funky o electro» The flutedogs el cedeix a elHijodelFonk perquè el desenvolupi en un remix.

S’ha proposat continuar escrivint i gravant per penjar-ne cada mes. “Quan tinc dos temes els empaqueto i els pujo. En el proper incorporo l’euskera. En cada cançó utilitzo l’idioma que ens demana el propi tema”, manifesta.

The flutedogs no es marca objectius. “No vull posar-me cap tipus de pressió” explica que el músic que, de moment, no es planteja presentar el seu treball en viu. Qui vulgui escoltar-lo s’haurà de conformar, de moment, amb les actuacions com a bateria de Madretomasa. Pròxim concert divendres, 17 de juny, a la plaça Guillemó a les 19 hores dins del Jambo Street Music.

 

Notícies relacionades

Deu anys que passen volant

Deu anys que passen volant

Dissabte 01 de febrer de 2020

Madretomasa celebra sobre l’escenari de l’Auditori Nacional la dècada de trajectòria.

Llegir més