Dilaghran s’inspira en l’univers Tolkien

Data: 26/04/2022

Dilaghran s’inspira en l’univers Tolkien

El músic Dilaghran presenta a bandcamp noves creacions. Mirkwood i les seves històries, narrades a través de l’obra de Tolkien (pare i fill) com d’Ice Crown, els llibres oficials de rol de la Terra Mitjana dels anys 80 i 90, serveixen de font d’inspiració d’un nou llarga durada. Els onze temes que integren aquest Into Mirkwood’s Pathways we Walk.

El procés de creació de l’àlbum s’inicia l’estiu del 2021. El compositor i instrumentista després de tancar en seu anterior EP The Search For The Dark Star s’adona del recorregut instrumental dels temes que seran la base d’aquest compilatori conceptual dungeon synth.

Els mesos de novembre i desembre enregistra part de les cançons instrumentals a l'estudi BMIK de la capital, iniciant el mix de tracks en sintetitzador i electrònica, buscant un so més obscur que l'anterior treball.

També incorpora les bateries, els baixos i les i guitarres; que en un inici no hi eren previstos perquè es plantejava com un disc únicament dungeon synth. "Les composicions black metal están molt influenciades en buscar ritmes folks i un so més nórdic estil grup com Antimateria, Finntroll, Windir o Falkenbach", explica el músic lauredià. Finalitzades la majoria de bases instrumentals, a principis de 2022 comença amb la lírica "teixint un guió amb les histories que ja tenia: el Nigromant de Dol Guldur, poemes i relats dels regnes élfics de Mirkwood, relats de la Gran Plaga i la regió de Ulgarstat, la fortalesa de Ilmaryn i els Orcs de Sang, i els relats i pomes de la ciutat de Strayhold".

L'enregistrament i el mix final, incloent les parts vocals, es fa a l’estudi BMIK de Sant Julià de Lòria. Part de guitarres i arreglaments es van fer durant el febrer, les parts vocals es van gravar al març i l’abril sota la supervisió de Jonatan Cabezudo, un artista lauredià de música blues que compta amb un estudi propi de música folk i rock, i el mix final es va tancar a principis d'abril. El llançament digital via la plataforma Bandcamp va tenir lloc el 18 d'Abril. Dilaghram negocia actualment per treure el format físic del mateix LP.