Estrenes al Sant Antoni Music

Data: 26/02/2022

Estrenes al Sant Antoni Music

Juli Barrero & The Hot Pockets van tancar la primera jornada del Sant Antoni Music. El cantautor, acompanyat de la seva banda habitual, va repassar els temes del seu nou treball Líquid però també del repertori anterior. Barrero ha estat acompanyat de Toni Fernández (baix), Jordi Armengol (guitarra), Enric Bartumeu (teclat), Xavi Requena (bateria) i Eugènia Correia i Ima Romero (cors). També ha pujat a l’escenari la violencelista Olga Palou per acompanyar la peça Dones d’aigua. 

Precisament aquesta cançó ha estat una de les protagonistes de la jornada. Abans de l’actuació s’han presentat el videoclip del tema i de Plou a la Massana, dirigits per Hèctor Romance, amb presència de bona part del repartiment i de l’equip tècnic que els han fet possibles. També han pujat a l’escenari les actrius i actors, tant professionals com amateurs, que han participat en els projectes, entre ells, els padrins de la Casa Pairal de la Massana. Els dos videoclips opten a premis en diversos festivals internacionals entre ells el de Bratislava. 

El SAM ha nascut per ser una plataforma per als joves músics del país, promovent la creació pròpia dels joves talents. L’obertura del festival ha anat a càrrec de la cantant més jove del cartell, Helena Marsol, que amb els seu disset anys ha mostrat una gran maduresa sobre l’escenari. Amb la seva veu delicada, ha presentat diversos temes de composició pròpia que han arrencat els aplaudiments del públic. La cantant, amb el seu estil pop-folk, ha triat un tema en català Deixa’t anar, per obrir el concert, en el qual també ha interpretat cançons amb anglès, com What Keeps Me Alive, el seu primer single. 

Una artista que ja comença a tenir recorregut, Júlia Amor, ha vingut, amb els seus sintetitzadors, a la primera edició del SAM a tocar alguns dels tems del seu treball No habrá hogar però també ha avançat en primícia tres de les noves composicions del seu pròxim àlbum. Són tan noves, que ha explicat que encara no tenen títol definitiu. “Justament, aquest és l’esperit del SAM, que els joves talents puguin presentar les seves creacions més recents i que el públic local pugui descobrir els grans artistes que tenim al país”, explica el conseller de Cultura, Guillem Forné.  

Tot i ser un festival local, el SAM també vol introduir en cada edició artistes de fora, per obrir una finestra a l’exterior. El padrí d’aquesta primera edició ha estat el cantautor català Albert Fibla, acompanyat pel guitarrista i cantant Joan Tena i el teclista Joan Berenguer. 

A més dels concerts, el festival aposta per introduir elements didàctics sobre el món de la música. Per això, hi ha hagut una xerrada-demostració d’instruments medievals amb el músic i divulgador Sergio González. 

La jornada de demà, diumenge, s’encetarà amb la música coral de l’Orfeó Andorrà (12 h) i el Cor de Rock d’Andorra (12.30 h). 

Les actuacions es tancaran amb Joan Acoustic Simulator, l’artista Joan Hernández, que presentarà temes propis d’estil rock en format acústic. L’acompanyarà Lucas Barreiro, que també és guitarrista de Four Flags. 

Com han remarcat els organitzadors, el SAM neix de forma molt humil però amb una clara vocació de continuïtat i d’esdevenir el primer esdeveniment musical de l’any en el calendari nacional, ja se celebrarà al gener, per Sant Antoni. 

Notícies relacionades

Nova mobilització de músics per Ucraïna

Nova mobilització de músics per Ucraïna

Dijous 02 de febrer de 2023

Protagonitzaran un gala benèfica el 9 de febrer al Park Hotel

Llegir més
L'Abarset programa Kristine Love i Rendher

L'Abarset programa Kristine Love i Rendher

Dijous 02 de febrer de 2023

Actuen a la discoteca del Tarter aquest divendres i dissabte

Llegir més
Tomorrowland compta amb el dj establert a Andorra Brian Cross

Tomorrowland compta amb el dj establert a Andorra Brian Cross

Dimecres 01 de febrer de 2023

Actuarà el juliol vinent a Bèlgica en el festival de referència de l'escena electrònica

Llegir més