Juli Barrero, Kic Barroc i El Tren de la musa actuaran a l’Auditori

Compartiran escenari amb la mexicana Julieta Venegas i Mikel Erentxun, Javier Ruibal, Delafé, Suu, Poupie i Smart Shallows

Data: 24/02/2022

Juli Barrero, Kic Barroc i El Tren de la musa actuaran a l’Auditori

La temporada de música del ministeri de Cultura manté l’aposta per combinar músics i cantants estrangers amb el talent nacional. La programació, que arrencarà el 4 de març, permetrà trepitjar l’escenari de l’Auditori Nacional a El Tren de la Musa, la banda liderada per Jacob Díaz; Kic Barroc, marca artística del pianista Enric Bartumeu; Juli Barrero, amb el treball Líquid sota el braç, o la banda The Smart shallows amb presència de músics del país.

Als intèrprets andorrans se sumen artistes rellevants com són la mexicana Julieta Venegas i la catalana Suu, que repeteixen visita, i Delafé, Mikel Erentxun i javier Ruibal i la francesa Poupie.

L’encarregat d’obrir el cicle serà el raper Delafé, amb el seu format més íntim i acústic juntament amb la cantant i multiinstrumentista Andrea Mir.

La banda andorrana, El tren de la musa, actuarà per primera vegada a l’Auditori el 18 de març. El compositor, músic i vocalista Jacob Díaz, hi presentarà el seu primer disc, Vent del nord, enregistrat l’any 2020.

L’1 d’abril serà el torn de Julieta Venegas. L’artista mexicana torna per presentar Volver a vernos, gira 2022 després de cinc anys sense girar pel continent europeu.

El cantautor Javier Ruibal agafarà el relleu el 29 d’abril i presentarà el seu nou treball d’estudi, Ruibal, un disc llibre amb material inèdit compost durant el confinament.

El 8 de maig serà el torn per als més petits amb Reggae per a Xics. Després de tres anys i una pandèmia mundial, The Penguins va tornar el 23 d’abril del 2021 amb un nou treball discogràfic: Quadern de Bitàcola, el cinquè amb el projecte Reggae per Xics, adreçat al públic familiar.

Enric Bartumeu (Kic Barroc) presentarà el 21 de maig un espectacle inèdit, Jazz Pirinenc, amb què reivindica la música d’autor del Pirineu i posar en valor la figura d’Enric Marfany i Gosset, compositor andorrà de principis del segle passat.

El 10 de juny serà el torn de Mikel Erentxun. Després que l’any 2020 se celebrés el 35è aniversari del primer disc d’estudi de Duncan Dhu el donostiarra torna amb tota la seva banda i en elèctric per donar una nova vida a una selecció de cançons mítiques, que inclou aquest projecte especial, Amigos de Guardia.

L’artista Juli Barrero, que es troba de promoció del seu projecte Líquid, format per vinil, tres vídeos enregistrats en directe i dos videoclips actuarà a l’Auditori el dia 2 de juliol

The smart shallows és un grup amb intèrprets d’Andorra, Espanya i França constituït al voltant del Taller de músics i del que formen part el muliinstrumentista Toni Fernández i la saxo Sílvia Gil. Es citen amb la temporada el dia 24 de setembre.

El 22 d’octubre serà el torn per la cantautora catalana Suu, una de les veus emergents catalanes, presentarà el seu nou disc. Del gènere neoindie, les seves lletres i cançons també es caracteritzen per motivar la lluita per l’empoderament de la dona.

Poupie serà qui tancarà la Temporada 2022 el 4 de novembre. La francesa presentarà a l’Auditori Nacional el seu primer àlbum, Enfant Roi, amb lletres
melòdiques i sinceres.

Tots els concerts començaran a les 21:30h, excepte de les dos sessions del concert infantil, Reagge per Xics, que seran a les 12 del migdia i a les 5 de la tarda.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, juntament amb el cap d’àrea d’Acció Cultural, Joan-Marc Joval, i els artistes participants han estat els encarregats de presentar la Temporada 2022 de l’Auditori Nacional d’Andorra.

“Una temporada volgudament eclèctica i plural, amb varietat d’estils tant musicals com de posades en escena, i amb una aposta clara per impulsar els músics nacionals i també per apropar propostes de fora al públic del país”, ha destacat durant la presentació la ministra. En aquest sentit, Riva ha emfatitzat que es manté la col·laboració simultània amb les ambaixades d’Espanya i França per la programació diversos artistes provinents dels seus països. “Una programació diversa que té la voluntat de fer partícip a un ventall de públic el més ampli possible i, si res no canvia, recupera el 100% de l’aforament”, ha explicat.

Notícies relacionades

Tres rapers i un DJ dediquen un tema a l’FC Andorra

Tres rapers i un DJ dediquen un tema a l’FC Andorra

Dilluns 22 de abril de 2024

El duet Dkaye, Edu Petit i Dídac DJ posen música a una cançó que anirà acompanyada d'un videoclip

Llegir més
Lavey grava tema i videoclip amb 'l'encaputxat de moda'

Lavey grava tema i videoclip amb 'l'encaputxat de moda'

Diumenge 21 de abril de 2024

'Super sad Boys', la col·laboració amb Sie777e, ja és a les plataformes digitals

Llegir més
Jere torna a la Fada amb noves cançons

Jere torna a la Fada amb noves cançons

Dissabte 20 de abril de 2024

El cantautor de Barcelona hi porta el seu pop-rock d'autor i influència del sud

Llegir més