Concert al Jambo de l'ONCA i el Cor de Rock

Data: 21/02/2022

Concert al Jambo de l'ONCA i el Cor de Rock

La Fundació ONCA ha donat a conèixer aquest matí les actuacions que es duran a terme al llarg de la seva 29a temporada. Amb la passió com a leitmotiv d'enguany, Albert Gumí, comissari artístic de la Fundació, ha enumerat al Ministeri de Cultura d'Andorra tots els concerts d'aquesta nova edició, concretament, 13 propostes musicals que es van iniciar al gener i que finalitzaran al mes de desembre.  

L’entitat s’ha marcat l’establiment de sinèrgies amb altres grups, esdeveniments o gèneres com a objectiu. Aquest estiu, per exemple, oferirà un espectacle de gran format en el marc del Jambo Music Festival. El 18 de juny l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i el Cor de rock homenatjaran conjuntament, sota la direcció d’Albert Gumí, i Jordi Porta, els festivals de Woodstock i Monterrey, amb peces de The Mamas and the Papas, Joe Cocker o la Creedence. El concert es completarà amb temes pop i rock de Beyoncé, Lady Gaga, Queen David Guetta o Coldplay. 

Amb el mateix esperit i ja al setembre, la jove orquestra també canvia de gènere endinsant-se en la música disco amb grans exits dels darrers anys de DJ com Avicii, el mateix Guetta, Armin Van Buuren amb clàssics com Village People o Gloria Gaynor i grups catalans com Txarango, Dr Prats o Oques Grasses. 

Una de les grans apostes de les temporada és el primer concert inclusiu de gran format que es durà a terme per Santa Cecília a l'Auditori d'Ordino i que, titulat 'Paisatges sonors', estarà format per escoles de música i col·lectius amb diversitat funcional. "Aquests col·lectius més vulnerables sempre estan encantats de rebre propostes" ha assegurat Joan Hernández, coordinador del programa dirigit a les persones. 

Entre d'altres novetats, també s'ha donat importància a la tasca que s'està duent a terme des de la Fundació per a recuperar el repertori de música clàssica del páis. En aquest sentit, i de manera inèdita, s'han recuperat i adaptat tres motets del lauredià Enric Marfany i Gosset  per a orquestra de corda que es podran escoltar en el marc del concert de la Constitució el 14 de març.  
 
La Fundació segueix treballant en diversos eixos com el fet d'apostar per a donar veu,  formar i apostar per a la participació activa de joves músics del país, convidar concertinos de renom -en aquest cas Marta Cardona i Cati Ceus, que per primera vegada es posaran al capdavant de la formació professional-, oferir concerts familiars i fomentar sinèrgies amb altres entitats del Principat, com la Cambra Romànica o l'Andorra SaxFest.  

A nivell compositiu s'estrenarà una obra del compositor andorrà Enric Bartumeu -una peça d'envergadura per a piano i orquestra- i unes adaptacions d'obres del mestre Joan Roure a càrrec de David Sanz. 

Notícies relacionades

Nova mobilització de músics per Ucraïna

Nova mobilització de músics per Ucraïna

Dijous 02 de febrer de 2023

Protagonitzaran un gala benèfica el 9 de febrer al Park Hotel

Llegir més
L'Abarset programa Kristine Love i Rendher

L'Abarset programa Kristine Love i Rendher

Dijous 02 de febrer de 2023

Actuen a la discoteca del Tarter aquest divendres i dissabte

Llegir més
Tomorrowland compta amb el dj establert a Andorra Brian Cross

Tomorrowland compta amb el dj establert a Andorra Brian Cross

Dimecres 01 de febrer de 2023

Actuarà el juliol vinent a Bèlgica en el festival de referència de l'escena electrònica

Llegir més