La Massana dedica un cap de setmana a la música

Albert Fibla, Julia Amor, Juli Barrero i el Cor de Rock actuaran al Sant Antoni Música (SAM)

Data: 17/02/2022

La Massana dedica un cap de setmana a la música

El teatre de les Fontetes de la Massana acollirà els dies 26 i 27 de febrer la primera edició del Sant Antoni Música (SAM) un festival amb grups i cantants locals i el català Albert Fibla com a convidat especial. La presentació del festival ha anat a càrrec del conseller de Cultura, Igualtat i Participació ciutadana del comú de la Massana, Guillem Forné, i del cantautor Juli Barrero. La idea és que el SAM tingui lloc cada any per Sant Antoni, el 17 de gener, però en aquesta primera edició s’ha ajornat a causa de la situació sanitària, amb mesures que limitaven l’aforament. “És un gran descans i una gran satisfacció poder per fi programar sense estar pendents de l’aforament”, ha assegurat.

Les actuacions musicals arrencaran dissabte 26 a dos quarts de quatre de la tarda amb l’actuació d’Helena Marsol, una jove cantant que ja disposa d’una peça enregistrada -What Keeps Me Alive- disponible a les plataformes digitals. El cantautor Albert Fibla, considerat pels organitzadors com el padrí d’aquesta primera edició, presentarà el seu darrer treball, l’EP Present.

Els plats forts de la jornada seran l’actuació de la cantant d’indie-pop Júlia Amor, la presentació dels videoclips de les cançons de Juli Barrero “Plou a la Massana” i “Dones d’aigua”, dirigits per Hèctor Romance. Els dos videoclips, que en aquests moments estan nominats al Rome Music Awards, el Lift-Off Global Network de Londres i a l’Indian World Film Fest. El mateix Juli Barrero, acompanyat de la seva banda The Hot Pockets, serà l’encarregat de tancar el primer dia d’actuacions interpretant els temes del seu treball Líquid.

Els concerts es complementaran amb una demostració d'instruments  medievals a càrrec de Sergio González.

Les actuacions de la segona jornada seran durant el matí i  aniran a càrrec de l’Orfeó Andorrà i el Cor de Rock al teatre de les Fontetes i de Joan Acoustic Simulator, el projecte de Joan Hernàndez, al bar de les Fontetes amb la fórmula de vermut musical. Barrero ha volgut posar en relleu el paper de les corals dins aquest festival. “El SAM vol ser inclusiu i obert al poble i la millor manera és donar cabuda a les formacions col·lectives, enguany, amb dues corals molt potents”.

Forné ha remarcat que l’esperit del SAM és poder ser una porta d’entrada per als joves artistes del país, ja que el Comú de la Massana aposta per posar els seus escenaris a disposició del talent local. El Sant Antoni Música és un festival local i d’àmbit nacional, que pretén promoure la creació pròpia dels artistes locals, prioritzant les novetats. A més, també vol introduir artistes internacionals per obrir una finestra a l’exterior.


 

 

Notícies relacionades

“La música augmenta els recursos neuronals”

“La música augmenta els recursos neuronals”

Dimecres 28 de febrer de 2024

Emmanuel Bigand és el director del Rolling String Quartet que aquest dijous actua al Teatre de les Fontetes de la Massana

Llegir més
Els xinesos es bolquen en el Sax Fest

Els xinesos es bolquen en el Sax Fest

Dimarts 27 de febrer de 2024

Rècord de participació amb 190 concursants, 55 dels quals del país asiàtic

Llegir més
Puigcerdà programa Luz Casal, Amaral, Taburete i Estopa

Puigcerdà programa Luz Casal, Amaral, Taburete i Estopa

Dimarts 27 de febrer de 2024

Joan Dausà, The Tyets, Álvaro de Luna, Marlon i el Pot Petit completen el cartell del Summerfest

Llegir més